جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
حجت الاسالم والمسلمین خسروپناه

حوزه/ رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران پیشرفت در اسلام با اشاره به این مطلب که اسلام وقرآن علم و تجربه را در شناخت و یافتن مسیر سعادت رد نکرده است، اظهارکرد: متاسفانه تفکر خدامردگی در غرب وجود دارد و عملا چیزی به نام خدا در زندگی آنها ملموس نیست اگر چه که به وجود خدا ایمان دارند.

به گزارش خبرگزاری «حوزه»، حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه در نشست علمی «مبانی پیشرفت و فرهنگ پیشرفته از منظر قرآن» اظهارداشت: باید مبانی و زیرساخت های پیشرفت در اسلام را با مدل قرآنی بیان کرد.

وی گفت: از نظر من پیشرفت اسلامی به معنی تغییر تدریجی و تکاملی پایه دار است که مبتنی بر حکمت اسلامی می‌باشد؛ در اینجا باید به نقش و ماهیت حکمت اسلامی نیز نظرانداخت.

رئیس موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران پیشرفت در اسلام را دارای جامعیت و فراگیری عناصر خواند و افزود: حکمت اسلامی دربردارنده حقایقی است از سنخ هستها و نیستها و باید و نبایدهایی که منشا آن عقل سلیم است؛ حکمت اسلامی که اعم از فلسفه است،دارای جنبههای کاربردی در جامعه است.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه خاطرنشان کرد: برای شناخت ماهیت این الگو باید ابتدا به مبانی معرفت شناسی، هستی شناختی، انسان شناسی و روش شناختی آن مراجعه کرد.

وی گفت: هر مدل و الگویی از توسعه ناظر به یک هدفی است که باید در ابتدا آن را مشخص کنیم؛ هدف اولیه ای که اسلام برای بشر در دنیا در نظر گرفته است سعادت و حیات طبیه است.

این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: گوهر مدرنیته و اصالت فاعل شناسای انسانی شالوده فرهنگ و نظام اجتماعی غرب است که آنها بر عقل و تجربه به عنوان مهمترین عوامل شناخت انسانی تاکید دارند.

وی با اشاره به این مطلب که اسلام وقرآن علم و تجربه را در شناخت و یافتن مسیر سعادت رد نکرده است، اظهارکرد: اسلام در کنار این دو، وحی و پیامبر(ص) نیز به عنوان گوهرشناخت یاد می کند؛ متاسفانه تفکر خدامردگی در غرب وجود دارد و عملا چیزی به اسم خدا در زندگی آنها ملموس نیست اگر چه که به وجود خدا ایمان دارند.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه خاطرنشان کرد: مشکل بزرگ تمدن غربی هم همین است که امروزه آنها در انحطاط اخلاقی و خانوادگی فرو رفته و توان بازگشت ندارد.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha